Narva-Jõesuu miljardiprojekt külmutati

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannajoon.
Rannajoon. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Vene kapitalil põhineval kompaniil Termak Real Estate, kes kolm aastat tagasi plaanis Narva-Jõesuusse võimsa spaakompleksi ehitada, jääb ehituse lõpetamiseks puudu rohkem kui pool miljardit krooni.


Kompanii otsib kaasinvestorit, kes panustaks poole sellest summast, kirjutas Põhjarannik

Kompleksi ehitusega tegeleva Termak Real Estate'i tütarettevõtte täitevdirektor ja juhatuse esimees Sergei Starikov ütles, et projekti rahastamisega tekkisid probleemid möödunud suvel. «Projekt on küllaltki mahukas ning omavahendeid ei jätku. Me lootsime pangast laenu võtta, kuid kriisi tõttu öeldi meile ära. Ent projekt ei tohiks seisma jääda ning on ilmselge, et vaja on kaasinvestorit. Loodame, et aasta teisel poolel ehitus jätkub.»

Ehituse lõpuleviimiseks on tarvis investeerida veel üle 570 miljoni krooni. Eeldatava rahastusskeemi kohaselt oodatakse investorilt 186 miljoni krooni suurust kapitalimahutust, mis suurendab kompanii põhikapitali 372 miljoni kroonini ning võimaldab võtta kaheks aastaks sama suure pangalaenu. Koos ehitusse seni investeeritud raha ja laenuintressidega on projekti investeeritud 744 miljonit krooni.

Pärast projekti teokstegemist kujuneb kompanii arvestuste kohaselt spaakompleksi oletatavaks maksumuseks 864 miljonit krooni - arvestades seda, et 10 aastaga peab see sisse tooma umbes miljard krooni puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles