Rahvusringhäälingu juhatuses teenis kõrgeimat tasu Urmo Männi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) palgafondist napsas möödunud aastal kõige suurema ampsu juhatuse liige Urmo Männi, kes teenis kokku 900 000 krooni sissetulekut. Kokku kulus mullu ERRi juhtimisele 4,6 miljonit krooni.

Urmo Männile järgnes juhatuse esimees Margus Allikmaa 830 000 krooniga ehk 69 100 kroonise kuupalgaga.

Ehkki Urmo Männi põhipalk oli oma 645 000 krooniga juhatuse esimehe palgast väiksem, sai ta aasta jooksul lisatasude ja hüvitisena sellele lisaks 255 000 krooni, mis kergitaski tema lõppsumma teistest kõrgemale.

Margus Allikmaa sõnul oli Urmo Männi tasu kokkuvõttes suurem seetõttu, et ta lahkus ametist eelmise aasta lõpus ja talle maksti kahe kuu palga ulatuses lahkumishüvitist.

«Kuna Männi aga jätkab 2009. aasta juunini ühe suure projekti konsulteerimist - see on üks ülekandejaam, mille hanke ta algatas - siis sõlmisime temaga selleks töövõtulepingu ja ka selle tasu sai ta kätte aasta lõpus osaliselt ettemaksuna. See kõik tõstiski tema sissetulekut juhatuse esimehe omast suuremaks,» selgitas Allikmaa.

«See tasu on väga õiglane,» lisas juhatuse esimees. «Kuna tema kuutasu oli väiksem kui juhatuse esimehe oma.»

Rahvusringhäälingu viieliikmelise juhatuse teise liikme Hanno Tombergi sissetulek oli mullu 685 000 krooni ehk 57 000 krooni kuus. Joel Sarv sai juhatuse liikmena 2008. aastal tasu 642 400 krooni ning Jaak Raie 602 400 krooni.

Juhatuse palkadeks maksti kokku üle 3,6 miljoni krooni. Nõukogu liikmetele maksti töötasuna veidi üle 1 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles