Watson Pharmaceuticals ostis ravimifirma Actavis

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Actavise peakorter
Actavise peakorter Foto: Actavis

Oktoobriga viidi lõpuni USA ravimifirma Watson Pharmaceuticals (NYSE: WPI) ning  ravimifirma Actavis Group ühinemine. Tehingu väärtus oli 4,25 miljardit eurot. Tehingu tulemusena on sündinud maailma suuruselt kolmas geneeriliste ravimite tootja, mis hakkab edaspidi globaalselt tegutsema ühise nime all Actavis.

Pärast ühinemist ulatub enam kui 60 riigis esindatud ettevõtte 2012. aasta prognoositav käive ligi 6,2 miljardi euroni.
 
Ühinemise eesmärgiks on saavutada sünergia - opereerimine varasemast suuremal geograafilisel turul. Ühinenud ettevõtte käibest ca 40 protsenti saadakse väljastpoolt Ühendriike. Ühinenud ettevõte on geneeriliste ravimite juhtivate turustajate hulgas 33 riigis sh. Suurbritannias, Põhjamaades ja Venemaal. Watsoni esindajate sõnul on suurimateks ettevõtte kasvualadeks tulevikus Kesk- ja Ida-Euroopa, Venemaa, Kagu-Aasia ja Austraalia regioon.
 
Äritegevust toetab ka ühinenud firmade laienenud tooteportfell, mis sisaldab üle 750 toimeaine. Lisaks loodab ettevõte saavutada hiljemalt 2015. aasta lõpuks kuni 300 miljoni dollari suuruse kokkuhoiu seoses operatiivkulude optimeerimisega, mis puudutab uurimis- ja arendustegevust, toorainete sisseostu ja teisi tegevusalasid.

Eestis on Actavis esindatud alates 2001. aastast. Ettevõte turustab üle 50 geneerilise ravimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles