Ansip: riik ei lase Estonian Airi mitte mingil juhul pankrotti

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et suurtes majandusraskustes  Estonian Airi riik pankrotti ei lase.

Lennufirma lahkunud tegevjuhile Tero Taskilale Ansipil etteheiteid ei olnud.

«Äris on alati riskid. Kui nõukogu otsustas palgata uue juhatuse esimehe, kes esitas oma äriplaani ja järgis seda äriplaani oma tegevuses, siis tõepoolest juhatuse esimehele suurt midagi ette heita ei saa, kui tegevusi tehti aga taotletud eesmärke ei saavutatud.»

Samas ei soovinud  Ansip süüd ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile veeretada.

«See vastutus on jagatud vastutus. Tuleb tunnistada, et ka valitsus oli äriplaanist teadlik. Me ei saa öelda, et Estonian Airis oleks kuidagi raha kuritegelikult raisatud. Töötati välja äriplaan, mille realiseerimise tõenäosust hinnati heaks, paraku elu tegi korrektiive ja see äriplaan, tuleb tunnistada, praegu ei töötanud.»

Ka rahandusminister Jürgen Ligi ei näinud Partsi vastutavana.

«Ega ikka minister firmat ei juhi. Ärge näpuga liiga palju üksikisikutele näidake. See on ikka hästi keeruline asi, see Euroopa lennundus ja seal langetatud otsused tihti ei ole siiski valitsuse omad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles