Uus statistikaameti peadirektor lubab vähendada ettevõtjate halduskoormust

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup.
Andres Oopkaup. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänasest asub ametisse statistikaameti uus peadirektor Andres Oopkaup, kes lubab vähendada ettevõtete halduskoormust.

Statistikaametit juhtima asudes nimetas Oopkaup peamise väljakutsena seda, et riiklik usaldusväärne statistika liiguks rahvale ja kasutajatele lähemale ning ettevõtjate halduskoormus seejuures väheneks.

Euroopa statistikasüsteemil algab järgmisel aastal uus viieaastane strateegiaperiood, mis keskendub Euroopa poliitikate arengu toetamiseks ja seireks kvaliteetse info pakkumisele, statistika tegemise efektiivsemate meetodite kasutuselevõtule ning liikmesriikide statistikaalase koostöö tihendamisele.

Andres Oopkaup töötas aastatel 1994–2011 põllumajandusministeeriumis, viimati põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantslerina. Ta lõpetas 1991. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia mehhaniseerimise erialal, täiendas teadmisi Eesti Kõrgemas Kommertskoolis (EBS), Prantsusmaal Sorbonne Ülikoolis, USAs San Francisco Ülikoolis ja Kanadas Dalhousie Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles