Gauss: Air Balticu ja Estonian Airi ühinemisel võib olla jumet

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:AIR BALTIC, LOOSIVÕITJA :TALLINN, EESTI,31OCT12
Air Baltic andis pressikonverentsil üle Mini Cooperi võtmed SIGNE KASTAN´ile, kellele naeratas loosiõnn. Air Baltic reisijate vahelise loosi võit tuli Eestisse. Pildil annab Signele võtmed üle Air Baltic tegevjuht MARTIN GUSS ja korporatiivsuhete asepresident JANIS VANAGS. Pildil on MARTIN GUSS
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM2:AIR BALTIC, LOOSIVÕITJA :TALLINN, EESTI,31OCT12 Air Baltic andis pressikonverentsil üle Mini Cooperi võtmed SIGNE KASTAN´ile, kellele naeratas loosiõnn. Air Baltic reisijate vahelise loosi võit tuli Eestisse. Pildil annab Signele võtmed üle Air Baltic tegevjuht MARTIN GUSS ja korporatiivsuhete asepresident JANIS VANAGS. Pildil on MARTIN GUSS pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Air Balticu juhi Martin Gaussi sõnul võib kahe naaberriigi lennukompaniide ühinemisel olla jumet, aga seda otsustavad ettevõtete aktsionärid ehk valitsused.

«See sõltub muidugi riikide valitsustest, kes on lennukompanii enamusosanikud,» kinnitas Gauss Postimehele. Gauss ütles, et nad on ka oleme varem välja öelnud, et on huvitatud ükskõik millisest koostööst, mis aitab mõlemaid.

«Aga mänedžerina saan öelda, et ühinemisel võib jumet olla,» kinnitas Gauss. «Nagu meie ettevõtte nimigi ütleb, (mulle tundub, et me valisime õige nime) on Balti riigid meie jaoks loomulik turg,» lisas ta.

Gauss kritiseeris Estonian Airi Riia Tallinna lennuliine.

«Me nägime, et Estonian Air avas ootamatult Riia-Tallinna lennuliini. Kui meil on seitse reisi päevas ja siis tuleb keegi, kes avab ühe või kaks reisi päevas, siis neil on väga raske nendel liinidel kasumlik olla,» selgitas Gauss. Lennukompanii juhi sõnul on asi on selles, et teenus pole sama isegi vaatamata hinnale. «Isegi siis kui te pakute madalamat hinda, saate mõned reisijad. Aga kohe kui tekib vajadus kindla lennuaja järgi on mitme reisi pakkujal eelis.» lisas ta.

Estonian Airi nõukogu esimees Erki Raasuke ütles täna pressikonverentsil, et Estonian Airi ühinemine Air Balticuga on ebareaalne. Tema sõnul ei annaks lennufirmade ühinemine midagi juurde, vaid tekitaks üksnes veel mõneks ajaks hulga segadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles