Air Balticu juht: Air Balticu jaoks oli laialdane liinide võrk vale

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
airBalticu tegevjuht Martin Gauss.
airBalticu tegevjuht Martin Gauss. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

«Ma ei oska öelda, kas paljude lennuliinide avamine oli Estonian Airile õige või mitte, aga Air Baltikule oli see vale strateegia,» ütles Air Balticu juht Martin Gauss.

«Ega me täna täpselt ei tea, võib olla on ka meie strateegia vale, aga praegu on see hästi ära tasunud,» lisas Gauss Postimehele.

«On olemas kuldreegel, et iga raskustes oleva lennukompanii jaoks tuleb probleemide lahendamiseks leida individuaalsed lahendused,» selgitas juht. Tema sõnul ei saa öelda, et mingi asi siin töötab ning seal mitte, sest me kompaniid tegutsevad täiesti erinevates tingimustes ja seda isegi siis, kui lennatakse ühtedelt ja samadelt lennuväljadelt. «Meil on erinevad liinid, meil on erinevad kokkulepped ametiühingutega, meil on erinevad tingimused lennuväljadega ja erinevad trahvid,» toonitas Gauss.

Air Balticul lõpevad liisingulepingud paari aasta pärast, mistõttu tuleb hakata tingimuste üle läbi rääkima.

«Ma ei tea, millal Estonian Airi liisingulepingud lõpevad, aga võib olla lõpevad neil mõned järgmisel aastal,» ütles Gauss ning lisas, et iga lennukompanii puhul tuleb kõik elemendid väga põhjalikult läbi analüüsida.

Gaussi sõnul muutsid nad Air Balticus 10 kuud tagasi strateegiat ning uueks äriplaaniks oli mahtude, personali ja kulude järsk kahandamine.

«Seda plaani hakkasime me ellu viima ning esimesed 10 kuud on näidanud, et see on läinud plaanidest paremini,» ütles juht.

Aktsionärid juhi sõnul ettevõttega rahul ning nullkasumisse peaks Air Baltic jõudma 2014. aastal.

Mis puutub Tero Taskila vallandamisse, siis ei soovinud ta seda kommenteerida.

«Kui me olime Tallinna lennuväljal maandunud, siis me kuulsime sellest kolleegidelt, mis on muidugi kolleegi kohta nukker uudis, aga detaile ma ei tea,» ütles Gauss.

«Muidugi ma tean teda isiklikult, aga kuna ma taustu ei tea, siis ei saa ma seda teemat ka kommenteerida. Ma usun, et keegi ei hakka kommentaare andma ka minu kohta,» lisas ta.

Siiski sõnas Gauss, et juhtimise stiili poolest on nad Taskilaga täiesti erinevad.

«Mina olen kogu aeg kohal,» ütles Gauss ja lisas, et inimestega tuleb pidevalt rääkida, eriti suurte ümberkorralduste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles