Järgmise aasta tuludeklaratsiooni saab esitada nutitelefoni abil

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti peadirektor Marek Helm.
Maksuameti peadirektor Marek Helm. Foto: Toomas Huik

«Liigume sinnapoole, et järgmise aasta tuludeklaratsiooni saab esitada ka nutitelefoni abil,» ütles maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm PwC raamatupidamise- ja maksukonverentsil.

«Peale tulemas on põlvkond, kel polegi kogemust tavaarvutiga ja ka meie peame siin ajaga kaasas käima,» ütles Helm.

Esimesed äriklientidele mõeldud lahendused on nutitelefonidesse juba jõudnud. Ettevõtjad saavad kontrollida äripartneri maksuvõlgasid, käibemaksukohustuslasena registreerimise numbrit ja kasutada personaalse viitenumbri otsingut.

Järgmisest aastast saab maksuametiga suhelda ka Skype'i vahendusel. Igas asutuse büroos hakkavad olema Skype'i videotelefonid, mille abil saab suhelda näiteks teises büroos asuva maksukonsultandiga. Pärnu büroos toimib selline asi juba praegu.

Helmi sõnul saab  homsest alates tänu lisanduvatele e-lahendustele maksuametiga täielikult suhelda interneti vahendusel ning enam pole ühtegi toimingut, mille pärast peaks tingimata kohale minema. «Maksuametiga suhtlemiseks pole vaja enam ühtegi füüsilist kontakti,» ütles Helm. «Enam ei pea võtma aega ja kuhugi kohale sõitma.»

Ta lisas, et kuna maksumaksjate suhtlus ametiga on järjest enam muutunud internetipõhiseks, on kolmandik asutuse büroopinda üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles