Ungari meelitab kreeditore kodakondsusega

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari ja Euroopa Liidu lipud
Ungari ja Euroopa Liidu lipud Foto: SCANPIX

Võlavaevas Ungari, mis rahvusvaheliste institutsioonidega kuidagi ühist keelt ei leia, on avastanud uue potentsiaalse abimehe – rikka välismaalase

Võimupartei rahvaesindajad on käinud välja seaduseelnõu, mille kohaselt antaks võõramaalastest riigivõlakirjade ostjatele elamisluba ja Ungari kodakondsus.

Nagu ütles eelnõud tutvustanud parlamentäär Mihaly Babak, on meetmega sihikul ennekõike varakad hiinlased, aga ka teised, vahendab The Wall Street Journal.

«Ungari kodakondsus avab inimestele uued võimalused,» ütles Babak.

Alalise elamisloa ja kodakondsuse taotlemise võimaluse saaksid välismaalased, kes – või kelle firma – ostaks vähemalt 250 000 euro väärtuses vähemalt 5-aastaseid Ungari riigivõlakirju.

Ungari elamisluba ja kodakondsus kujutaksid endast investoritele arvestatavat stiimulit – kuna riik on ELi liige, saab selle passiga viisavabalt reisida nii mujal Euroopas kui USAs.

Ühtlasi avaneb investoritele võimalus elada ja töötada kõigis 27 ELi liikmesriigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles