Seeder: Eesti põllumajanduses jääb kasutusele erimärgistatud kütus

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandusministeerium loobub erimärgistatud kütuse asendamisest toetusskeemiga, mis võimaldaks maksta põllumajandustöödel kasutatud diislikütuse eest riigieelarvest hüvitist.

Möödunud nädalal esitas kaheksa riigikogu Keskfraktsiooni liiget põllumajandusministrile arupärimise seoses vedelkütuse erimärgistamise seaduse muutmise teise etapi venimisega, kirjutab Saarte Hääl.

2011. aasta suvel vastuvõetud eelnõu keelustas erimärgistatud vedelkütuse kasutamise kaevandus-, metsandus- ja ehitustöödel, kuid nagu märgivad arupärimise esitajad, on valitsusel täitmata lubadus asendada põllumajanduses värvitud kütus kütusetoetusega.

Keskfraktsiooni liikmete hinnangul on praegune reguleerimata olukord põllumeestele ebamugav, sest tehes samal päeval ühe traktoriga nii põllutöid kui ka metsatöid, tuleb seaduse kohaselt käitudes kütust vahetada.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles Saarte Häälele, et ehkki erimärgistatud kütuse kasutamist põllumajanduses soovisid lõpetada nii põllumajandusministeerium kui ka rahandusministeerium, võib praegu öelda, et olemasolev soodustus erimärgistatud kütuse näol on põllumeestele kõige õigem lahendus ja kütuse kompenseerimisele riik ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles