Video ja pildid: rehvivahetajad töötavad ka pimedas

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ootamatult kiiresti alanud rehvivahetushooajast lõikavad kasu paljud ajutiste rehvitöökodade omanikud, kes on pannud mehed tööle nii, et pole vahet valgel ega pimedal ajal.

Nii on Viimsi kaubanduskeskuse juures asuvas valges telgis tööpäevad vähemalt 12-tunnised ja pärast päikeseloojangut meenutab telk kaugemalt vaatajatele omapärast varjuteatrit. Kuna rehvivahetuse järjekord ei kahane, teevad mehed kottpimedas telgialuses tööd edasi ja tassivad vastavalt vajadusele edasi-tagasi ning ühe ratta juurest teise juurde kaasa prožektorit. Nii liiguvadki varjud telgis ringi 9-10-ni õhtul, mil töömeeste jaks lõplikult otsa saab.

Külma ei pidavat töölised tundma, sest selleks pole lihtsalt aega ja pidev rassimine annab hoopis sooja.

End Aivariks nimetanud mees ütles Postimehele, et sel moel jõuavad nad päevas vahetada umbes 50 auto rehvid ja kuna kell oli juba 21.30, kuulutas ta tänase tööpäeva lõppenuks. Kui kauaks rammusat tööpõldu veel jagub, ei osanud Aivar ennustada, sest nädala lõpul pidi ju soojaks minema, nagu ta märkis.

Ainus mure, mis «pimerehvivahetus» kaasa võib tuua, on mõningate mutrite või muude pisividinate kaotsiminek. Sestap paluti ühel tagasi tulnud proual oma rattakilbi ilumärki tulla otsima homme valgel ajal, küllap selle siis ka üles leiab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles