Dagens Industri: pangad päästsid nädalavahetusel SASi pankrotiohust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS Airbus 330
SAS Airbus 330 Foto: SCANPIX

Põhjala lennufirma SASi nõrkade majandustulemuste tõttu ähvardasid pangad pikendamata jätta lennukompanii laenud, mis võinuks tähendada pankrotti, kuid nädalavahetusel aitas pankade ja Rootsi valitsuse sekkumine selle ohu ära hoida, kirjutab Rootsi ärileht Dagens Industri (DI).

Pangad olid ähvardanud, et ei pikenda laene, mille tähtaeg on järgmise aasta märtsis. Kuid pärast Rootsi valitsuse sekkumist pehmendasid pangad oma hoiakut. Üks neist oli Nordea, kus Rootsi riik on 13,5 protsendiga suurim osanik.

Kuid anonüümsete allikate teatel ei tähenda kokkulepe laenude automaatset pikendamist või lisamist, vaid firma peab olukorraga toime tulekuks otsima ka ise uusi rahastajaid.

Näiteks Wallenbergide jaoks on SASi olukord problemaatiline. Nende sihtasutusele kuulub 7,6 protsenti SASi aktsiatest, millega see on suuruselt neljas aktsionär. Wallenbergide valdusfirma Investor nõukogu esimees Jacob Wallenberg on ühtlasi SASi ja SEB panga nõukogu aseesimees. SEB on üks peamisi SASi rahastajaid.

Ei SAS ega valitsus soovinud lehe teateid kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles