Veskimägi: riigieelarves tuleb teha järsk kärbe

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Endise rahandusministri Taavi Veskimäe (IRL) sõnul ei ole rahandusministeeriumi uus majandusprognoos adekvaatne ning eurokriteeriumide täitmiseks on vaja järsku eelarvekärbet.

«Rahandusministeeriumi uus prognoos ei ole adekvaatne alus riigi rahanduse juhtimiseks,» ütles Veskimägi  ETV saates «Terevisioon», vahendasid ERR Uudised

«Valitsus on võtnud lõputu taandumislahingu loogika, et raiuda koera saba jupikaupa. Võib-olla oleks otstarbekam teha korraga üks valusam lõige.»

Veskimägi hinnangul ei suuda valitsus praegust eelarveprognoosi järgides täita aasta lõpuks eurole ülemineku kriteeriumeid, lisaks liig suurele eelarvedefitsiidile võib probleemiks osutuda ka intressimäära- ja inflatsioonikriteerium.

«Kui vaadata 2010. aastat, on prognoosi numbrid veel oluliselt koledamad ja on oluliselt keerulisem neile vastata,» ütles ta.

Veskimäe sõnul on valitsus jäänud oma reaktsiooniga hiljaks ning  suurem eelarvekärbe tulnuks teha juba veebruarikuus. Nüüd on alustatud pensionisüsteemi teise samba lammutamist, samal ajal aga tõusis esimese samba pensionäride pension, mis ei ole solidaarne lähenemine, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles