Osa Nokia Lumia telefone läks juba talveajale

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juhatuse esimees Stephen Elop Nokia Lumia 920 ja 820 Windowsi tutvustamas.
Nokia juhatuse esimees Stephen Elop Nokia Lumia 920 ja 820 Windowsi tutvustamas. Foto: SCANPIX

Kuigi Soome läheb talveajale üle Eestiga sarnaselt sel nädalavahetusel, tegi osa Lumia mobiiltelefone seda  omaalgatuslikult juba sel ööl, tekitades kasutajatele suuri ebameeldivusi.

«Olin plaaninud kella seitsmeks kohtumise. Kell üheksa oleksin pidanud olema juba teises kohas ning keskpäeval istuma Pori rongile, et firma nõupidamisele jõuda,» kurtis Iltalehtile Jouni Olsen, kes oli plaaninud tõusta tavalisest varem, et kehvade teeolude tõttu liikumiseks lisaaega saada.

«Panin ärgates televiisori käima ja nägin sealt spordiuudiseid. Sain aru, et kell on juba rohkem kui kuus, kuigi pidin kella kuue ajal juba teel olema,» rääkis ta. Hommikul kuulis ta, et ka Tamperes elava sõbra telefon oli kellaaja öösel omaalgatuslikult tunni võrra tagasi keeranud.

Nokia pressijuht Tomi Kuupelomäki tõdes, et ettevõte oli selle probleemi tekkimisest teadlik, sest seda on juhtunud ka varem.

Mõned nädalad varem kuulsime kasutajate probleemidest ajavöönditega seoses. See juhtus tema sõnul, kui Iisrael 23. septembril talveajale üle läks. Ka praegune probleem on tema sõnul seotud sellega, et osa telefonides ei olnud ajavööndiks millegipärast Helsingi asukoht. Nokia teatel  saab ajavööndit muuta võrgu kaudu automaatselt või teeb seda kasutaja ise käsitsi.

Viimasel ööl läks talveajale üle Jordaania ning seetõttu vahetas end talveajale ka osa Soomes asuvaid telefone. Probleeme ei tekkinud Kuupelomäki sõnul neil kasutajatel, kel ei olnud automaatne ajatsooni vahetus sisse lülitatud.  

Ettevõtte koduleht soovitab automaatset tsoonivahetust mitte kasutada ning valida käsitsi õige ajavöönd. 

Nokia loodab probleemi lahendada tarkvarauuendusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles