Fennovoima: tuumajaama ehitamise projekt jätkub

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaa. FOto on illustratiivne.
Tuumajaa. FOto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Fennovoima Oy kinnitab, et Soome põhjaossa Pyhäjokile tuumajaama ehitamise projekt jätkub vaatamata sellele, et Saksamaa energiafirma E.ON oma osalusest ettevõtmises loobus.

«Ma usun, et tuumajaam ehitatakse. Praegune olukord on ootamatu, aga need raskused ületatakse,» kinnitas Fennovoima juht Pekka Ottavainen Helsingin Sanomatele. Tuumajaama projekti jätkumist loodab ka Pyhäjoki linnapea Matti Pahkala.

Fennovoima juhi kinnitusel otsitakse E.ONiga võimalusi, kuidas projektiga edasi minna ning koos otsitakse investoreid, kes Saksa firmat asendaksid.

Fennovoima ühe suurema osaniku, mitmeid Soome energiafirmasid ühendava Suomen Voima juht Jussi Lehto tõdes, et E.ONi lahkumise mõju on võimatu hinnata, kuid sellele vaatamata on ta veendunud, et tuumajaama projekt seetõttu kokku ei kuku.

Ka ilma E.ONita on Lehto sõnul projektiga edasiminekuks vajalik oskusteave olemas. Ta lisas, et Saksa firma osalemisest on palju olulisemad läbirääkimised rahastajate ja seadmete tarnijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles