Lõpuks leiti ka EVR Cargole juht

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Altjõe
Ahto Altjõe Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eile valis raudteeveo ettevõtte EVR Cargo nõukogu ettevõtte juhatuse esimeheks avalikul konkursil parimaks hinnatud Ahto Altjõe. Ettevõte leidis juhi mitu kuud algselt plaanitust hiljem.

Augustis ei jõudnud ettevõtte nõukogu avaliku konkursi tulemusel sõelale jäänud kandidaatide osas otsuseni ja seepärast kaasati personaliotsingufirma abil sihtotsingu meetodil täiendavaid kandidaate. «Sihtotsing õigustas ennast ja leidsime tugevaid kandidaate, kuid lõpuks pidime valiku tegema ja otsus langes ka esialgsel avalikul konkursil tugevaimaks hinnatud Ahto Altjõe kasuks,» ütles Arakas. Ta lisas, et nõukogu valis lõppvoorus kolme kandidaadi vahel. «Saame pika protsessi tulemusena olla veendunud, et oleme leidnud võimalikest variantidest parima.»

Altjõe on varem töötanud AS Reval Auto juhatuse esimehena, olnud aastatel 2000-2001 Eesti Raudtee veeremiteenistuse direktor, seejärel AS Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse juhatuse esimees, 2006-2008 Arco Vara AS juhatuse liige ja ehitusdivisjoni juht ning hiljem töötanud erinevatel juhtivatel positsioonidel ehituskontserni Nordecon ettevõtetes. Ta on õppinud Tallinna Pedagoogikaülikoolis ja täiendanud end Estonian Business School’is ärijuhtimise alal.

Altjõe alustab tööd EVR Cargo juhatuse esimehena  1. novembril.

Tänaseks Eesti Raudteest eraldunud tütarettevõtte AS EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana kaubavedude teostamine klientidele ning vagunite ja vedurite rentimine. Selle aasta 9 kuuga on ettevõte vedanud 14,15 miljonit tonni kaupa. Ettevõtte kooseisu kuulub ka veeremi remondi ja hooldusega tegelev Tapa Depoo ning mitmed veeremi tehnohooldepunktid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles