Finnair plaanib 60 miljoni eurost säästuprogrammi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair.
Finnair. Foto: SCANPIX

Soome lennufirma Finnair plaanib uue, 2014. aasta lõpuni kestva säästukavaga kokku hoida 60 miljonit eurot.

Tegemist on täiendusega mullu augustis alustatud säästuprogrammile, mille eesmärk oli säästa 140 miljonit eurot, teatas ettevõte. Finnairi tegevjuht Mika Vehviläinen sõnas, et viimane kava on siiani hästi kulgenud ning lennufirma lõpetab selle aasta tõenäoliselt tegevuskasumiga, pärast aastatepikkust kahjumirada.

Samas tõdes Vehviläinen, et soovitud kuueprotsendilisest rentaablusest on ettevõte veel kaugel.

«Kõrged kütusehinnad, tihenev konkurents ja meie konkurentide rakendatud kokkuhoiumeetmed nõuavad meilt rohkem pingutusi, kuna tahame praegusest lennundussektori madalseisust võitjatena välja tulla,» sõnas Vehviläinen.

Tegevjuht lisas, et kulude kokkuhoidu hakatakse arutama ka firma töötajate ja nende esindajatega, vihjates võimalikule palgakärpele.

Samas plaanib firma uuendada oma lennukiparki, et toetada ettevõtte Aasia strateegiat. Tuleval ja 2014. aastal asendatakse neli Boeing 757 lennukit Airbusi 321 ERiga. 2015. aastal saabub esimene üheteistkümnest Airbus 350 XWB lennukist. Lennukiparki investeeritakse 1,2 miljardit eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles