Urmas Kruuse peab palka töö vääriliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse (paremal) leiab, et ilmselt on tema palk töö vääriline. Parasjagu  vihub ta tööd teha Sipsiku lasteaia avamisel, vasakul on abilinnapea Jüri Sasi.
Tartu linnapea Urmas Kruuse (paremal) leiab, et ilmselt on tema palk töö vääriline. Parasjagu vihub ta tööd teha Sipsiku lasteaia avamisel, vasakul on abilinnapea Jüri Sasi. Foto: Sille Annuk
Tartu linnapea Urmas Kruuse oli mullu kõige kõrgemalt tasustatud omavalitsusjuht.
Mis tundeid see teadmine teis tekitab?

Ei oskagi öelda, ilmselt on palk töö vääriline. Aga arvestades majanduslangust on minu ja teiste linnavalitsuse liikmete palka kümme protsenti vähendatud. Mullu oli mu palk veel seotud Eesti keskmisega ehk  75 protsenti riigikogu esimehe palgast. Minu ettepanekul volikogu muutis seda süsteemi ja tänavu on mu palk 51 000 krooni kuus.



Kas koos kõigi lisatasudega?


See on ilma autokompensatsioonita. Mõnel pool saab omavalitsusjuht linna autot ja autojuhti kasutada, minul selline võimalus puudub. Autokompensatsioon 6000 krooni kompenseerib tööga seotud kulud.



Võrreldes 2007. aastaga kasvas Tartu linnapea palk mullu 100 000 krooni. Kust see tõus tuli?


See tuligi sealt, et Tartu linnavalitsuse liikmete palgad olid seotud riigikogu esimehe palgaga. Selline sidumine kehtis juba umbes aastast 1993.



Kas palgalangust arvestades olete järgmisel aastal edetabeli tipus või allpool?


Arvan, et olen allpool. Saatsime just volikokku negatiivse eelarve. Seetõttu on ebareaalne, et uus volikogu kehtestaks kõrgema palga. Tänase seisuga tuleb sissetulek kindlasti kümme protsenti väiksem. Aga Tartus on palju kõrgelt haritud inimesi, üldine tase on päris korralik. Just tuli uudis, et Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe palk oli üle miljoni krooni. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles