Kevadel sündinutel on suurem võimalus saada tippjuhiks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnipäev.
Sünnipäev. Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgub, et suvel sündinud inimestest saavad väiksema tõenäosusega tippjuhid kui nendest, kelle sünnipäev on märtsis või aprillis.

USAs tehtud uuring hõlmas 375 juhatuse esimeest, kes olid ametis olnud ajavahemikul 1992-2009. 6,1 protsenti neist oli sündinud juunis ja 5,9-l protsendil oli sünnipäev juulis. Seevastu märtsis ja aprillis sündinuid oli tippjuhtide hulgas vastavalt 12,5 ja 10,7 protsenti, vahendab WSJ.

Asjaolu on ilmselt osaliselt tingitud sellest, millal lapsed hakkavad käima lasteaias. Üldiselt on suvel sündinud lapsed noorimad oma rühmas ja hiljem ka koolis, kuna laste vanusepiir tõmmatakse tavaliselt septembri ja jaanuari vahele.

4-5-aastaste laste puhul mängib ka juba paarikuine vanusevahe suurt rolli ja rühma vanimad lapsed kalduvad ka lasteaias paremini hakkama saama ja nad õpivad varem lugema.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles