Vaitkus: Eesti ja Läti peaksid tuumajaama referendumi korraldama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam
Tuumajaam Foto: SCANPIX

Kuna Leedusse Visaginasesse rajatav tuumajaam on piirkondlik projekt, tuleks selle üle korraldada referendum ka Eestis ja Lätis, ütles Leedu riigifirma Visagino Atomine Elektrine tegevjuht Rimantas Vaitkus kolmapäeval.

«Meie referendumil langetati otsus vaid meie seisukohast. Kuid see ei ole meie projekt. See on regionaalne projekt ja oleks aus, kui referendum korraldataks kõigis kolmes riigis,» vahendas võrgukülg Ekonomika.lt Vaitkuse sõnu Vilniuses toimunud energeetikakonverentsil.

Leedus 14. oktoobril korraldatud referendumil hääletas uue tuumaelektrijaama poolt 34,09 protsenti ja vastu 62,68 protsenti valijast.

Leedu valitsus kavatseb ehitada Visaginasesse, suletud Ignalina jaama kõrvale uue tuumajaama, mis võiks alustada tööd 2020. aastal. Leedule kuuluks tuumajaamas 38-protsendine osalus, Jaapani ettevõttele Hitachi ja Lätile 20-protsendine osalus ning Eestile 22-protsendine osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles