Energiaturg.ee: tarbijad vajavad sõltumatut elektrihinna võrdlust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldteenuse marginaalide hind langes.
Üldteenuse marginaalide hind langes. Foto: Toomas Huik

Elektrihindade võrdlusportaal Energiaturg.ee teatas, et on kogunud paari nädalaga üle 70 000 külastuse ning tarbijatelt on laekunud üle 300 küsimuse, mis näitab, et see infokanal on tarbijatele vajalik.

Energiaturg.ee tegevjuhi Moonika Kukke väitel annavad vastupidiselt mõne avatud turul konkureeriva elektrimüügifirma väidetele Energiaturg.ee võrdlused avalikustatud elektripakettidest tervikliku ülevaate.

Energiaturg.ee kontrollib portaalis esindatud müüjate hinnapakettide ajakohasust iga päev ning lisab uued müüjad jooksvalt oma süsteemi. Oktoobris on lubanud hinnad avaldada veel vähemalt kaks müüjat - Eesti Gaas ja Imatra Elekter.

Energiaturg.ee on Konkurentsiameti, Tarbijakaitseameti ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga portaali tegevuspõhimõtteid ühiselt arutanud ning kõik on ühisel seisukohal, et hinnavõrdlusportaal on tarbijatele kasulik abivahend. Konkurentsiamet pakub näiteks täna tarbijatele abivahendina sideteenuste kalkulaatorit ning sarnane abivahend elektri kodutarbijatele on regulaatori poolt tervitatav viis aidata kaasa tarbijate teadlikkuse tõstmisele.

Energiaturg. ee kavatseb lisaks hinnavõrdlusele hakata detsembris tarbijatele võimaldama ka elektrilepingute sõlmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles