Parts: Estlink 2 hinnatakse üle

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Andres Haabu

Majandusminister Juhan Parts tõdes riigikogu infotunnis küsimustele vastates, et Eesti-Soome vahelist elektrikaablit Estlink 2 hinnatakse üle, kui loodetakse, et see elektri odavamaks muudab.

«Mis puudutab Estlink 2, siis esimese asjana tundub mulle, et seda hinnatakse natuke üle, just hinna odavnemise suunas,» tõdes Parts vastuseks küsimusele, kas mitte ei ole elektri vabaturule üleminekuga kiirustatud.

Parts märkis, et vaadata tuleks Põhjamaade erinevate elektrituru piirkondade keskmisi hindu. «Kui me täna vaatame Põhjalat ja Baltikumi, siis Eesti elektribörsi hinnad on soodsamad,» lausus Parts.  «Aga loomulikult, mida rohkem on seda kaubandust, seda parem on meie positsioon investeeringuteks, ja ma usun, et ka tarbijale on see kõige parem,» lisas ta.

Parts märkis, et loodetavasti on Estlink 2 2014. aastal valmis. «See on lihtsalt täiendav võimalus kaubelda elektriga,» lausus Parts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles