Facebooki kvartalitulemused ületasid Wall Streeti ootusi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook asutaja Mark Zuckerberg.
Facebook asutaja Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebook teatas, et teenis kolmandas kvartalis 1,26 miljardi dollari suuruse käibe juures 377 miljoni dollari suuruse kasumi.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes ettevõtte käive pea kolmandiku võrra. Seejuures on märkimisväärne, et juba 14 protsenti maailma populaarseima suhtlusvõrgustiku käibest tuleneb mobiilsetes seadmetes kuvatavast reklaamist ja muudelt sellega seonduvatelt tuludelt, kirjutab CNET.

Samas on tõusnud ka ettevõtte kulud, eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes lausa 64 protsenti 885 miljoni dollarini.

Vaba raha oli Facebookil oktoobri alguse seisuga 10,5 miljardit dollarit.

Mobiilsete nutiseadmete abil kasutab Facebooki igakuiselt lausa 604 miljonit kasutajat, mis on 61 protsenti rohkem, kui eelmisel aastal. Kokku on igakuiseid kasutajaid suhtlusvõrgustikul väidetavalt juba 1,01 miljardit ehk aastaga on toimunud 26 protsendi suurune kasv.

Ettevõtte tegevjuht Mark Zuckerberg on mõista andnud, et  üha enam üritatakse käivet tekitada mitte ainult praeguselt peamiselt tuluallikalt reklaamilt, vaid ka suhtlusvõrgustikku integreeritud teenustelt.

Facebooki aktsia hind tegi peale majandustulemuste avalikustamist järelkauplemises läbi seitsmeprotsendise tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles