Novatoursi ja Estonian Airi kahjuvaidlus saab jätku ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novatours turismimessil.
Novatours turismimessil. Foto: Peeter Langovits

Reisifirma Novatours ei leppinud Harju maakohtu otsusega, mille järgi peavad nad tšarterlendude hilinemisega seoses tasuma Estonian Airile üle 20 000 euro, ning kavatseb viia vaidluse ringkonnakohtusse.

Vaidlus sai alguse, kui Estonian Airilt tšarterreise tellinud Novatours ja lennufirma ei jõudnud kokkuleppele, kes peaks hüvitama kahju, mis kaasneb lendude hilinemisega. Estonian Air esitas seepeale tänavu märtsis reisifirma vastu kohtusse hagi ning Harju maakohus mõistiski 8. oktoobril Novatoursilt lennufirma kasuks välja 20 550,16 eurot seoses Estonian Airi lendude hilinemisega eelmise aasta sügisel.

Samuti mõistis kohus Novatoursilt välja viivise 645,53 eurot kuni hagiavalduse esitamiseni käesoleva aasta 1. märtsil ning alates 2. märtsist viivise 0,05 protsenti võlgnetavalt põhivõlalt päevas kuni põhivõla tasumiseni. Kohus jättis menetluskulud Novatoursi kanda.

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg ütles BNS-ile, et reisifirma pole maakohtu lahendiga rahul ja kavatseb kindlasti esitada apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse.

Estonian Air asja kohtuotsuse järel kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles