Seeder: Itaalia ja Hispaania toetuse Balti erisusele otsustab EL kogueelarve

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu raames Itaalia põllumajandusministri Mario Catania ja Hispaania ministri Arias Canete’ga, et selgitada Eesti positsiooni otsetoetuste kiirema võrdsustamise vajaduse osas, teatas põllumajandusministeerium.

«Tutvustasin oma kolleegidele Eesti seisukohti ning võib öelda, et saavutasime vastastikuse mõistmise. Itaalia ja Hispaania seisukoht oli pigem jäik ümberjaotuste suhtes tervikuna, kuid nad on valmis Balti erisust otsetoetuste osas kaaluma,» ütles minister Helir-Valdor Seeder.

Kahe Lõuna-Euroopa riigi käitumine sõltub Seederi sõnul aga eelkõige Euroopa Liidu kogueelarve läbirääkimistest. «Itaalia ja Hispaania kolleegid mõistavad Balti erisust, kuid nende lõplik otsus meie toetamise osas selgub koos Euroopa Liidu uue finantsraamistiku kokkulepetega,» rääkis Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles