Swedbank Eesti teenis üheksa kuuga 136 miljonit eurot kasumit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki pangakontor.
Swedbanki pangakontor. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Swedbank Eesti teatas, et teenis käesoleva kalendriaasta esimese kolme kvartaliga 136 miljonit eurot kasumit, mis jääb eelmise aasta tulemusele ühe miljoni euroga alla.

Puhas intressitulu vähenes kolme kvartali lõikes 14,6 protsenti (22,5 miljonit eurot) võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, tulu vähenemist põhjustasid madalamad baasintressimäärad.

Puhas teenustasutulu vähenes samal ajal 1,9 protsenti (0,8 miljonit eurot) põhjustatuna peamiselt maksete ja väärtpaberitega seotud teenustasutulude langusest. Nii aktiivsete klientide arvu kasv kui tehinguaktiivsuse suurenemine viitavad Swedbanki hinnangul majanduskeskkonna paranemisele Eestis.

Laenumahud suurenesid kolmandas kvartalis 0,9 protsenti, 2011. aasta lõpust on laenumahud Swedbank Eestis kasvanud 0,1 protsendi võrra.

2012. aasta kolme esimese kvartaliga suurenes Swedbank Eesti hoiuste maht 4,8 protsenti (247 miljonit eurot), seejuures suurenesid eraklientide hoiused 5,2 protsenti ning ettevõtete hoiused 4,5 protsenti.

Laenude ja hoiuste suhtarv vähenes 112 protsendini (2011. aasta lõpus 117 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles