50 investorit otsisid oma rahale «kodu»

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investorid Seed Forumil.
Investorid Seed Forumil. Foto: Erakogu

50 investorit ja äriinglit otsisid Seed Forumil iduettevõtteid, kuhu paigutada oma raha.

Seed Forum on viimase kuue aasta jooksul koolitanud professionaalselt esitlema ligikaudu 100 innovaatilise ideega Eesti start-up-ettevõtet ja viinud parimad neist investorite ette. Tänu Seed Forumile on rahastuse leidnud ligi 10 ettevõtet.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol äriarendusteenuste juht Külle Tärnov kiitis ettevõtete head taset Seed Forumil. «Tehnopoli Startup Inkubaatoris tegeleme idufirmade ettevalmistamisega investeeringute kaasamiseks. Seed Forum on üheks oluliseks osaks meie ettevõtete teel investeeringuni. Lisaks võimalikule investeeringule hindame ka ettevõtetele antavat vahetut ja karmi tagasisidet maailma tippspetsialistidelt,» lisas Tärnov. 

«Eesti noored innovaatilised ettevõtjad võiksid olla veelgi aktiivsemad, et saada kasu Seed Forumi ulatuslikust rahvusvahelisest võrgustikust. Meil on hea meel, et Seed Forumi meeskond on läbi aastate teinud tulemuslikku tööd lihvides ettevõtete esinemisoskust, mis on esmatähtis nutika idee ja tugeva meeskonna märkamisel investori poolt,» ütles Seed Forumi pikaajalise partneri Eesti Arengufondi juht Tõnis Arro.

Seed Forum tegutseb 29 erinevas riigis. Olulisematest sihtkohtadest viiakse ettevõtteid investorite ette San Franciscos, New Yorgis, Singapuris, Moskvas, Londonis, Abu Dhabis jpt. Eesti edukatest ettevõtetest on Seed Forumil osalenud näiteks GrabCAD, Fits.me, Sportlyzer,  ZeroTurnaround ja TaxiPal. Seed Forumi investorfoorumitel esitlenud Eesti ettevõtted on investoritelt kokku kaasanud 15 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles