Riisalu: riigiettevõtete juhtide hiigelpalkasid tuleb piirata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna koostatud juhtide palkade infograafik.
Keskerakonna koostatud juhtide palkade infograafik. Foto: Keskerakond

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitab täna eelnõu, mis jõustumisel piirab riigiettevõtete juhtide palka presidendi ametipalgani ehk 6000 euroni kuus.

«Praegused juhtide hiigelpalgad riigiettevõtetes riivavad rahva õiglustunnet,» ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Aivar Riisalu. «Juhatuse liikmete palga määramine on nõukogu pädevus, kuid paraku ei saa riigile kuuluvate äriühingute nõukogud selle ohjeldamisega kuidagi hakkama.»

«Estonian Air, Eesti Energia, Eesti Post, Eesti Raudtee, RMK,» loetles Riisalu riigiettevõtteid, mille juhid teenivad oluliselt rohkem kui president. «Estonian Airi kureeriv Tero Taskila saab kuus umbes 33 000 eurot, mis justkui tähendab, et mees teeb 40 keskmise inimese töö. Vaadates ettevõtte tulemusi ei paista see aga kusagilt välja.»

«Mul on hea meel, et ka peaminister Ansip ütles kõlava ja selge häälega välja, et temale on mitmete riigiettevõtete juhtide palgad arusaamatud ja vastuvõetamatud. Niisiis ootan Reformierakonnalt hääli meie eelnõu toetuseks,» lisas Riisalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles