Eurostat: Eesti kuulus mullu kolme eelarveülejäägiga riigi hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ove Maidla.

Eurostati esmaspäeval avaldatud esialgse statistika kohaselt oli eelmisel aastal Euroopa Liidus (EL) kolm riiki, mille eelarve oli ülejäägiga, need olid Ungari (4,3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT)), Eesti (1,1 protsenti SKTst) ja Rootsi (0,4 protsenti SKTst).

Suurima eelarvepuudujäägiga riigid olid Iirimaa (13,4 protsenti SKTst), Kreeka ja Hispaania (mõlemal 9,4 protsenti) ning Suurbritannia (7,8 protsenti).

Väikseima riigivõlaga riigid olid Eesti (6,1 protsenti SKTst), Bulgaaria (16,3 protsenti) ja Luksemburg (18,3 protsenti).

Suurima riigivõlaga riigid olid Kreeka (170,6 protsenti SKTst), Itaalia (120,7 protsenti) ja Portugal (108,1 protsenti).

Läti eelarvepuudujääk oli 3,4 protsenti SKTst ja riigivõlg 42,2 protsenti SKTst. Leedu eelarvepuudujääk oli 5,5 protsenti SKTst ja riigivõlg 38,5 protsenti SKTst.

Eurotsooni eelarvepuudujääk moodustas 4,1 protsenti SKTst ja kogu Euroopa Liidul 4,4 protsenti. Eurotsooni riigivõlg moodustas 87,3 protsenti SKTst ja kogu ELil 82,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles