Ehitushinnad kolmandas kvartalis tõusid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luige ristmiku ehitus.
Luige ristmiku ehitus. Foto: Mihkel Maripuu

Ehitushinnaindeksi muutus oli 2012. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 1,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta kolmandas kvartaliga 5 protsenti, teatas statistikaamet.

Kvartalimuutust mõjutas enim tööjõu kallinemine, aastamuutust materjalide hinnatõus.

Tänavu teise kvartaliga võrreldes mõjutas indeksit enim kulutuste tõus tööjõule 4,4 protsenti (eelmise kvartali 1,1 potsendise tõusu asemel). Materjalide hinnad jäid praktiliselt samale tasemele, kulutused ehitusmasinatele tõusid 1,4 protsenti.

2011. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kallinesid materjalid 3,6 protsenti, tööjõud 8 protsenti ja masinate kasutamine 6,7 protsenti. Materjalide hinnatõus andis indeksi kogutõusust ligi poole ja kulutused tööjõule 44 protsenti.

Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2012. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 1,3 protsenti ja võrreldes 2011. aasta kolmanda kvartaliga 5,7 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles