Euroopa väikefirmad on raskustele vastu pidanud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
European Commission
European Commission Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni analüüsi kohaselt on väikeettevõtted kui Euroopa majanduse selgroog vastu pidanud, esindades ligikaudu 20,7 miljoni firma ja rohkem kui 87 miljoni töötaja näol 98 protsenti kõigist ettevõtetest.

«Väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel on potentsiaali Euroopa majanduskasvu taastamiseks ning nad on meie jõupingutuste keskmes,» ütles komisjoni asepresident ning tööstuse ja ettevõtluse volinik Antonio Tajani.

Lõviosa (92,2 protsenti) Euroopa väikefirmadest moodustavad vähem kui kümne töötajaga mikroettevõtted. Väikefirmade osakaal on hinnanguliselt 67 protsenti üldisest tööhõivest ja 58 protsenti kogulisandväärtusest.

Eestis moodustavad väikefirmad 99,7 protsenti kõigist ettevõtetest, andes 71,6 protsenti majanduslikust lisandväärtusest ning 77,6 protsenti erasektori muid kui finantsteenuseid pakkuvatest töökohtadest. 27% protsenti väikefirmadest tegutsevad kõrgtehnoloogilise tootmise ning teadmismahukate teenuste sektoris, mida peetakse Eesti konkurentsivõime seisukohalt olulisimaks valdkonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles