Jõukas vald hakkab ise supelmaja pidama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäetaguse supelmaja kodulehekülg.
Mäetaguse supelmaja kodulehekülg. Foto: www.moisahotell.ee

Ida-Virumaa Mäetaguse vallale kuuluvat hotelli ja supelmaja majandanud aktsiaseltsid Agdeck ja Toila Sanatoorium loobusid sellest tegevusest, sest ei näe praegustes oludes võimalust neid turismiobjekte kasumit teenima panna. Nüüd hakkab vald ise sellega tegelema.

«Me ei näe, et see kompleks end ise ära majandaks,» tunnistas AS Agdeck ja Toila Sanatoorium juhatuse liige ning üks omanikke Sulev Reelo Põhjarnnikule ja lisas, et suvel lepingut sõlmides oli olukord teine ja loodeti et supelmaja toob sünergia.

Mäetaguse vallavanema Aivar Surva sõnul ilmnes supelmaja käivitamisel mitmeid probleeme, küll basseinitehnika, küll ventilatsiooni, küll soojusvahetitega, mis kõik tõid lisakulusid.

Reelo möönis, et tehnilised probleemid nõudsid arvestatust suuremat energiakulu, aga need üksi poleks ilma majanduslanguseta määravaks osutunud. Olulise kõrvalmõjuna viitas ta ka kriisi eel tekkinud konkurentidele: Aqua veekeskusele Rakveres ja Meresuu spaahotellile Narva-Jõesuus.

Mäetaguse vald ostis hotelli ja supelmaja operaatorfirma Mehntack aktsiad märtsi alguses ja esilagu uut operaatorit ei otsi.

1725 elanikuga Mäetaguse vald kulutas mullu valminud supelmaja ehituseks 38 miljonit krooni. Põlevkivi kaevandamise eest makstava ressursimaks on teinud Mäetagusest Eesti kõige jõukama omavalitsuse kui arvestada eelarvetulusid ühe elaniku kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles