«Rikas isa, vaene isa» autori firma läks pankrotti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi jagas 
Raamatu "Rikas isa, vaene isa" autor Robert Kiyosaki koos naise Kimiga Solarise Apollo raamatupoes autogramme.
Kaks aastat tagasi jagas Raamatu "Rikas isa, vaene isa" autor Robert Kiyosaki koos naise Kimiga Solarise Apollo raamatupoes autogramme. Foto: SCANPIX

«Rikas isa, vaene isa» ja paljude teiste bestsellerite autori Robert Kiyosaki firma esitas kohtule Rich Global pankrotikaitseavalduse kirjutab telekanal NBC News oma kodulehel.

Kohus mõistis Kiyosakile kuuluvalt ettevõttelt Rich Global välja 23,69 miljonit dollarit tema koostööpartnerile The Learning Annex, mis organiseeris Kiyosaki esinemisi ja kogu turundusplatvormi, tänu millele autori raamatud ongi nii populaarsed. Pärast kohtuotsuse teatavaks saamist esitaski ettevõte pankrotivalduse.

Pankrotikaitse esitati paragrahv 7 all, mis tähendab ettevõtte likvideerimist, mitte aga tavapärasema paragrahvi 11 alusel, mille järgi toimub ettevõtte saneerimine.

Vaesust ei pea finantskoolitusguru siiski tundma. Ajakiri Forbes hindab tema netovara väärtuseks 80 miljonit dollarit. 11 raamatu autoril on veel 10 ettevõtet mille kaudu ta toimetab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles