Google kvartalitulemused jäid oodatust nõrgemaks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google otsingumootor.
Google otsingumootor. Foto: SCANPIX

Google'i kolmanda kvartali majandustulemused lekkisid loetud tunnid enne nende ametlikku avalikustamist. Internetihiiglase kasum langes aastaga viiendiku võrra ning ka käive oli oodatust väiksem.

Google'i kolmanda kvartali käive oli 11,5 miljardit dollarit, mis jäi analüütikute prognooside keskmisele 360 miljoni dollariga alla, kirjutab CNET.

Google suutis teenida kolmandas kvartalis vaid 2,18 miljardit dollarit kasumit, mis jäi samuti varasematele hinnangutele tugevalt alla. Nõrgas tulemuses saab osaliselt süüdistada eelmisel aastal ostetud Motorola Mobilityt, mis tekitas emaettevõttele kolme kuuga 151 miljonit dollarit kahjumit.

Samas on Google'ile palju problemaatilisem hoopis klikipõhise reklaami hindade 15 protsendine langus, samas kui ettevõtte internetiliikluse suunamisega seotud kulud suurenesid aastaga aga lausa 25 protsenti.

Google'i aktsia vastas lekkinud negatiivsetele uudistele möödunud kauplemispäeva lõpuks  kaheksaprotsendise vabalangusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles