Läti: ilma Leeduta kahaneks piirkondliku gaasiterminali tähtsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Kui Leedu soovib ehitada oma veeldatud gaasi terminali ega taha osaleda piirkondliku gaasiterminali rajamises, siis kahaneb piirkondliku terminali majanduslik tähtsus, ütles Läti majandusminister Daniels Pavluts.

Leedu töötab praegu Klaipedasse rajatava gaasiterminali projekti kallal. Pavluts peab huvitavaks, missuguseks kujuneb Leedu uue valitsuse seisukoht selles küsimuses pärast valimisi. Ta ütles, et põhimõtteliselt võib Klaipeda projekt nurjata piirkondliku terminali projekti.

Minister ütles, et olemasoleva info kohaselt kujuneb Klaipeda gaasiterminal nii kalliks, et Lätil seal osalemise soovi ei teki. Samas tekib kogu regiooni seisukohalt küsimus selle projekti vajalikkuses. Kuna Leedu gaasitarbimine moodustab poole Balti riikide gaasitarbimisest, siis ilma Leedu osavõtuta kahaks regionaalse terminali majanduslik mõttekus.

Firma Booz & Company teeb praegu Euroopa Komsisjoni tellimusel Balti regionaalse gaasiterminali teostatavusuuringut, mis avaldatakse enne aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles