Allikas: uusi stiimulipakette G20 kohtumisel ei arutata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G20 riikide rahandusministrid eile Londonis.
G20 riikide rahandusministrid eile Londonis. Foto: UPPA/SCANPIX

Ülehomme peetaval G20 riikide tippkohtumisel ei ole kavas pidada kõnelusi uute stiimulipakettide osas, ütles kõrge Saksa ametiisik täna AFP-le.


Anonüümsust palunud ametiisiku sõnul ei ole see neljapäevase nõupidamise päevakorras.

«Stiimulipakettide osas pole põhimõttelisi erinevusi,» lükkas ta ümber kuuldused, nagu esineks G20 riikide vahel erimeelsusi õige strateegia osas, kuidas majanduskriisi ületada.

Allika sõnul ei ole kavas ka arutada Hiina üleskutset võtta USA dollari asemel kasutusele uus reservvaluuta.

Selle asemel keskendutakse Londoni tippkohtumisel rahvusvaheliste finantsturgude reguleerimise parandamisele, läbipaistvuse suurendamisele ja maksuparadiiside likvideerimisele.

Samuti uuritakse võimalusi Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) abil aidata riike, mis on kriisi ajal kannatada saanud, ning üritatakse leida jätkusuutlikumat viisi, kuidas tasustada finantssektori tippjuhtide tööd.

Viimastel nädalatel on meedias levinud kuuldusi teravatest erimeelsustest G20 riikide vahel. Ühendriigid ja Suurbritannia pooldavad jõulisi ergutusmeetmeid, samas kui Saksamaa ja Prantsusmaa on rangelt liigse kulutamise vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles