Salva on tänavu klientidele välja käinud üle 6 miljoni euro

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustusejuhtumid on languses
Liikluskindlustusejuhtumid on languses Foto: Toomas Huik

Salva Kindlustus on viimase üheksa kuuga maksnud klientidele 6,1 miljoniteurot kahjuhüvitisi. Enim on vähenenud liiklus- ja kaskokindlustuse kahjud,kuid samas hüppeliselt suurenenud varakahjud.

Kolmanda kvartali lõpu seisuga on Salva poolt välja makstud kahjuhüvitisedvähenenud eelmise aasta võrdluses kõige enam kaskokindlustuses.  Üheksa kuu kokkuvõttes on Salva klientidele hüvitanud 1,3 miljonit eurot kaskojuhtumite kahjusid, millest septembris maksti välja ligi 127 000 eurot.   Langustrendi on näidanud kolme kvartali kokkuvõttes ka liikluskindlustusejuhtumid.

Septembri lõpu seisuga on hüvitisi makstud 2,3 miljoni euroulatuses, mida on eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi kolmandiku võrra vähem. Aastases võrdluses on enim suurenenud varakindlustuse väljamaksed, mis moodustasid septembri lõpu seisuga 1,5 miljonit eurot.

Hüvitiste maht on kasvanud eelmise aasta sama ajaga võrreldes neljandiku võrra ning eelkõige just eraisikute juhtumite arvelt.  

Väljamaksete suurenemise põhjuseks on olnud mitmed elumajade põlengud Eesti erinevates piirkondades. Kuna põlengute puhul on kahjusummad suured, siis on see kasvatanud ka väljamaksete kogumahtu.  

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kasvas kolme kvartali kokkuvõttesreisikindlustuse kahjuhüvitiste maht 10 protsendi võrra, septembrikuuväljamaksed näitavad aga taas langustrendi.

Aasta üheksa kuuga makstiklientidele 822 000 eurot hüvitisi, millest septembris tasuti 70 000 eurot. Salva Kindlustuse kogutud kindlustusmaksed moodustasid septembris 1,3 miljonit eurot. Selle aasta üheksa kuu kokkuvõttes jäi kogumaht eelmiseaasta sama perioodi tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles