Kinnisvarahaid: kaubanduskeskusi on liiga palju

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Roosiväli.
Kalev Roosiväli. Foto: Peeter Langovits

Pindi Kinnisvara omanik Kalev Roosiväli avaldas eile toimunud kinnisvarakonverentsil «Mis saab edasi?» arvamust, et Eesti kaubanduskeskuste loojad võiksid pigem välismaale minna, andes mõista, et meil on kaubanduspinda juba liiga palju.

Roosiväli sõnul võiksid Eesti kaubanduskeskuste arendajad minna Venemaale, Gruusiasse või kuhugi kolmandasse kohta, kus oma kogemusi ära kasutada ning sealne raha siia tuua, mitte avada siin aina rohkem uusi keskusi.

Eften Capitali juht Viljar Arakas lisas, et Eestis on kaubanduskeskusteäri nagu ööklubide äri. «Teed lahti, on popp ja noortepärane, aga mingi aja pärast hakkab inimesi vähem käima,» sõnas ta.

Eile teatas Ülemiste Keskus, et plaanib oma keskust tuleval aastal laiendada, muutudes taaskord riigi suuremaks kaubanduskeskuseks. Uusi keskusi plaanivad ka Pro Kapital ning Joakim Heleniuse Trigon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles