TomTom reastas Euroopa suurimate ummikutega linnad

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummikud on linnas siis, kui kõige rohkem inimesi töö lõpetab.
Ummikud on linnas siis, kui kõige rohkem inimesi töö lõpetab. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tänapäeva linnade katk ehk ummikud on mõjutanud meid kõiki – pikenenud on sõiduaeg ja suurenenud saaste, kirjutab Whatcar?.

Navigatsioonisüsteeme tootev TomTom käivitas 2007. aastal rohkem kui 80 suuremas linnas programmi, mis aitab mõista liiklusvoolu ja täiustada navigatsioonisüsteeme. Selle asemel, et kasutada ainult matemaatilisi mudeleid, kogub TomTom andmeid GPS-andmeid miljonitelt kasutajatelt.

Nüüd avaldas TomTom teise kvartali ummikute indeksi, mida Euroopas juhib Istanbul. Türgi suurima linna hommikune tipptund pikendab tööle jõudmise aega 84 protsenti võrra. Esiviisikusse mahuvad veel Varssavi, Marseille, Palermo ja Rooma.

Enim on suurenenud tipptunni aeg Bradford-Leedsis (10 protsenti) ja Birminghamis (4 protsenti), vastupidises suunas on enim liikunud Bern (10 protsenti), Rooma (8 protsenti) ja Milano (6 protsenti). Lähinaabritest mahutusid edetabelisse Stockholm (10.) ja Helsingi (48.).

Tabeleid saab vaata navigatsioonisüsteeme tootva ettevõtte kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles