Heido Vitsur asus LHV majanduseksperdi ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits

Endine majandusminister ja arengufondi majandusekspert Heido Vitsur alustas eilsest majanduseksperdina tööd LHV Pangas.

«Ma jään eksperdiks, minu ülesannetering jääb laiemaks kui makroanalüütikul,» ütles Vitsur . Ta selgitas, et ühest küljest on tema tööülesanded seotud pangaanalüütiku omadega, teisest küljest aga hakkab ta ka teiste panga analüütikute konsultandiks.

«Kui neil oleks vaja oma töö juures laiemat pilti – nii maailma suhtes laiemat kui ka sotsiaalses mõttes laiemat pilti –, siis ma loodan, et ma suudan seda neile pakkuda,» selgitas Vitsur.

Vitsur lisas, et mingil määral hakkab ta oma uuel ametipostil kindlasti ka meediaga suhtlema.

Töökohavalik langes Vitsuri sõnul LHV Panga kasuks, kuna kõik teised võimalused oleksid liialt seotud ametiasutuste või poliitikaga, mida ta tahtis kindlasti vältida. «Ma tahan olla mina ise ja LHV võimaldas mul selleks jääda,» lausus ta.

Vitsur on varem olnud majandusminister Tiit Vähi esimeses valitsuses aastal 1992 ja riigikogu liige aastail 1992–1995. Samuti on ta olnud majandusminister Edgar Savisaare nõunik ja Tallinna linnavalitsuse nõunik. Alates 2007. aastast kuni tänavu suveni töötas Vitsur majanduseksperdina Eesti Arengufondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles