Eesti idufirma saab 8 miljoni dollarilise investeeringu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Maailmakuulsad investorid investeerivad GrabCAD üle 8 miljoni dollari, mille abil kolmekordistatakse Eesti tarkvaraarendustiim.

GrabCAD allkirjastas lepingu riskikapitalifirmaga Charles River Ventures, mis investeerib GrabCADi arendamisse 8,15 miljonit dollarit.  Charles River Ventures on maailma üks olulisemaid riskikapitalifirmasid, kes on esimeste seas investeerinud sellistesse globaalsetesse edulugudesse nagu Twitter, Yammer ja Zen Desk.  

Lisaks CRV-le panustab GrabCADi ka Silicon Valley üks tuntumaid ettevõtjaid, Yammeri asutaja David Sacks. Koos selle investeeringuga on erinevad investorid paigutanud ettevõttesse kokku 14 miljonit dollarit.  GrabCAD kasutab investeeringut inseneride koostööplatvormi jätkuvaks arendamiseks ja meeskinna laienemiseks Eestis ja USA-s. Inseneridel kulub hinnanguliselt kuni kolmandik tööajast toodete või detailide projekteerimisele, mille joonised ning teave on tegelikult juba olemas.

Materjalide kättesaadavaks tegemine annab teistele inseneridele võimaluse tegeleda unikaalsemate toodete ja detailide loomisega.GrabCADi eesmärk on pakkuda mugavat internetikeskkonda inseneridele, projekteerijatele ning allhanke- ja lõpptootefirmadele, et muuta projekteerimise protsess sotsiaalsete ja pilvepõhiste tehnoloogiat abil senisest palju efektiivsemaks. 

«Seni on projekteerimisprotsessid olnud liiga keerulised, kuna pole olnud koostöövahendit, mis aitaks nii inimesi kui ka tooteid. GrabCADi eesmärk ongi lihtsustada disainiprotsessi ja muuta tootearendus nauditavaks, et see oleks efektiivsem,» ütles GrabCADi asutaja ja juht Hardi Meybaum. 

GrabCADi juhatusega liitunud Charles River Venture partner Izhar Armony sõnas, et eestlased on senise aegunud ja vanamoelise lähenemise välja vahetanud uue ja innovaatilise vastu.  «GrabCAD on sotsiaalsete ja pilvepõhiste tehnoloogiate arendamisega  käivitanud  10 miljardi dollari suuruses tööstusharus tõelise revolutsiooni,» ütles Armony. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles