Miljardär Lebedev lubas Forbesi kohtusse kaevata

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardärist ärimees ja poliitik Aleksandr Lebedev
Miljardärist ärimees ja poliitik Aleksandr Lebedev Foto: AFP / Scanpix

Venemaa ettevõtja Aleksandr Lebedev kavatseb kaevata kohtusse ajakirja Forbes, nõudes väljaandelt moraalse ja materiaalse kahju hüvitamist.


«Ajakiri Forbes väidab, et mina kaotasin globaalse majanduskriisi ajal 2,5 miljardit dollarit, mis on täielik jama,» rääkis miljardär

Interfaxile

.

«Nõuan sellise häbistava teate avaldamise eest hüvitist, kuna see tekitas mulle moraalset ja materiaalset kahju.»

Mitmed Vene meediaväljaanded püüavad Lebedevi sõnul väita, et tema kandideerimise taga Sotši linnapeaks on katse parandada võidu korral oma majanduslikku seisundit.

«Mitmed meie ajalehed, mis avaldasid ka selle Forbesi teate, otsustasid väitma hakata, et osalen Sotši linnapea valimistel selleks, et võidu korral saada kasu rahalistest vahenditest, mis on mõeldud taliolümpia ettevalmistamiseks,» rääkis ta.

Musta mere ääres asuvas Sotšis, kus 2014. aastal toimuvad olümpiamängud, valitakse uus linnapea 26. aprillil. Tänase seisuga kandideerib meeriks 18 inimest, vahendas Interfax

Lebedevi nimi kerkis rahvusvahelises meedias esile jaanuaris seoses Londonis ilmuva pikaaegsete traditsioonidega tabloidlehe Evening Standard ostmisega.

The Daily Mail & General Trust (DMGT) teatas 21. jaanuaril, et on nõustunud enamusosaluse müügiga Lebedevile «nominaalse summa» eest.

Venemaal ka riigiduumasse kuuluva mehe varandust hinnatakse umbes 3,1 miljardile dollarile ning see on teenitud peamiselt pangandusest, kindlustusettevõtetest ja suurest osalusest lennukompaniis Aeroflot, samuti kuulub talle üks butiikhotellide kett Euroopas.

2006. aastal lõi miljardär aga kampa endise Nõukogude Liidu viimase liidri Mihhail Gorbatšoviga ning ostis osaluse ka kodumaises ajalehes Novaja Gazeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles