OECD tahab, et Eesti riigile kuuluvad ettevõtted oleksid vastutustundlikud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peasekretär Angel Gurria Tallinnas
OECD peasekretär Angel Gurria Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Majanduskoostöö ja arengu organisatsiooni (OECD) suuniste kohaselt on vastutustundliku ettevõtluse kava olemasolu kohustuslik riigiettevõtetele, riigi osalusega ettevõtetel ja riigilt, näiteks EASi või KredExi kaudu tuge saanud ettevõtetele.

Vanemad OECD liikmesriigid (Rootsi, UK, Saksamaa) on teinud ettepaneku nõuda uutelt liitujatelt vastutustundliku ettevõtluse alaseid tegevusi. Valitsus võttis vastutustundliku ettevõtluse kava vastu selle aasta septembris.

«Oluline on, et inimesed, ettevõtted ja organisatsioonid saaksid aru, et tegevustel ja protsessidel on majanduslik mõõde, keskkondlik mõõde ja ühiskondlik mõõde,» seisab tegevuskavas.

Enne kui ettevõtted hakkavad rakendama vastutustundliku tegevuse printsiipe, peavad nad kava kohaselt aru saama selle ärilisest kasust; samamoodi peab riik mõistma vastutustundlikku ettevõtlust soodustava poliitika väljatöötamisest saadavat kasu laiemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles