Peugeot vahetas välja tegevjuhi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot' logo
Peugeot' logo Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa suurim autotootja PSA Peugeot Citroen vabastas eile ametist tegevjuhi Christian Streiffi ja nimetas tema asemele terasekontserni Corus endise juhi Philippe Varini.


Autofirma nõukogu esimees Thierry Peugeot põhjendas tegevjuhi vahetust suurte raskustega, kuhu autondus on majanduskriisi tõttu sattunud, vahendas Reuters.

Thierry Peugeot väljendas lootust, et uue inimese juhtimisel kasutab PSA Peugeot Citroen ära kogu oma potentsiaali.

Perekond Peugeot'le kuulub autotootjast kolmandik.

56-aastane Varin asub tegevjuhi ametikohale 1. juunil 2009. Tänasest kuni selle kuupäevani kestval üleminekuperioodil täidab tegevjuhi kohuseid juhatuse liige Roland Vardanega.

Peugeot on saatnud sel aastal inimesi sundpuhkustele ja kavatseb seda teha veel. Vabatahtlike arvu vähendamise ja pensionile saatmiste kaudu kärbib ettevõte tänavu töökohtade arvu 6000-7000 võrra.

Prantsusmaa andis autotootjatele 6,5 miljardi euro suurust laenu, et need saaksid jätkata uurimis- ja arendustöid uute kütusesäästlike ja tarbijaid ligimeelitavate mudelite loomiseks.

Vastutasuks riigi ponnistustele lubasid Renault ja PSA Peugeot Citroen, et teevad kõik vallandamiste vältimiseks. Autotootjad on kinnitanud, et vallandamisi sel aastal ei tule.

Peugeot teatas, et firma kahjum veebruaris ulatus 343 miljoni euroni eelmise aasta sama ajaga võrreldes ja lisas, et majandustulemused jäävad miinuspoolele kuni 2010. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles