Bulgaaria pakub välisinvestoritele 100 000 euro investeerimise eest kodakondsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria lipp
Bulgaaria lipp Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriik Bulgaaria pakub kodakondsust kõigile välismaalastele, kes on valmis investeerima 200 000 levi (100 000 eurot) riiklikku innovatsioonifondi, otsustas parlament reedel.

Bulgaaria paremtsentristliku valitsuse meetme eesmärk on ergutada välisinvesteeringuid, mis on langenud 2008. aasta 6,55 miljardilt eurolt 1,75 miljardi euroni 2011. aastal.

Bulgaaria kulutab teadusele ja arendusele vaid 0,48 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), mis on umbes kolmandik EL-i keskmisest.

Bulgaaria on olnud alates EL-iga liitumisest üle ujutatud kodakondsustaotlustega naaberriikidest ja Venemaalt, kelle kodanikud loodavad nii saada viisavaba juurdepääsu Schengeni tsoonile.

Bulgaaria investeerimisseaduse muudatused peavad jõustumiseks parlamendis teise lugemise läbima. Tegemist oleks esimese korraga, kui Bulgaaria sel moel kodakondsust pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles