Arengufondi tegevuskulud hakkavad investeeringuid ületama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aivar Aotäht.

Poolteist aastat tagasi ellu kutsutud Arengufondi ümber on tehtud kõlavaid sõnu ja ilmutatud värvilisi voldikuid, kuid fondi investeeringud Eesti ettevõtete käimalükkamiseks hakkavad alla jääma fondi tegevuskuludele.


Sel aastal on Tallinna ühel kallimal büroopinnal paikneva Arengufondi tööjõu- ja majapidamiskuludeks eelarves ette nähtud 28 miljonit krooni, kirjutab

Äripäev

. Kahe aastaga on fond teinud täpselt samas mahus investeeringuid kolme ettevõttesse - neist kahe puhul omanikud kattuvad.

«Avalikkus on meie investeerimise ootusi üle hinnanud,» tunnistas Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna. Ja ütleb, et investeeringute puhul pole küsimus kvantiteedis, vaid kvaliteedis.

Arengufondi poole tuhande ruutmeetrine büroo Stockmanni kaubamaja kõrval asuvas Tornimäe büroomajas neelab aastas 2,1 miljonit krooni. Kontorit sisustades rahaga ei koonerdatud. Ühe kontoritooli hind on ligi 10 000 krooni ja kokku osteti neid 21. Kallist rendihinnast hoolimata ei kavatse asutus sealt ära kolida. «Et oleksime elu keskel,» põhjendas Pärna kohavalikut, tunnistades, et on rendihinnas saanud 10 protsenti alla kaubelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles