KredEx on tänavu ettevõtete laene käendanud 44 miljoni euro jagu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Selle aasta üheksa kuuga käendas KredEx 375 ettevõtte finantskohustusi summas 44  mln eurot, mis on ettevõtetel võimaldanud oma äritegevuse arendamiseks kaasata pankadest laene, liisingut ja pangagarantiisid summas 97 mln eurot.

Jaanuarist septembrini on KredExi toetatud ettevõtete arv suurenenud 20 protsenti ja käenduste rahaline maht 21 protsenti võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Sel aastal finantseeritud projektide tulemusena plaanivad ettevõtted luua 642 uut töökohta. 

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Lehar Küti sõnul on ettevõtete valmidus pankadest rahastamist kaasata kasvanud. 

«Viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ettevõtete käibenumbrid nõuavad investeeringuid nii põhi- kui ka käibevaradesse. Kuigi suurenenud käive ja kasumlikkus julgustab optimistlikumalt tulevikku vaatama, siis hiljuti kogetud majanduskriis ning murepilved eurotsooni kohal panevad ettevõtjaid laienemisplaane põhjalikult läbi mõtlema,» lausus Kütt. 

KredExi täiendav käendus on mõeldud jätkusuutlikele ja arenevatele ettevõtetele, kellel puudub pangalaenu saamiseks piisav tagatis või on liialt lühike krediidiajalugu. KredEx tagab kuni 75 protsenti Eestis tegutseva kommertspanga poolt väljastatava laenu, liisingu või pangagarantii jäägist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles