Lätlaste pakkumine jääb Eesti Energia omale alla

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: PM; graafika: Silver Alt

Postimehe kiire hinnavõrdlus näitas, et Latvenergo tütarfirma Elektrumi pakkumine läheb ühele tavalisele kodumajapidamisele kallimaks kui Eesti Energia oma. Seda juhul, kui valida pikaajaline, kolmeaastane leping Eesti Energiaga.

Kõik on siiski suhteline. Kui valida näiteks Energia 220 pakutav üheksakuuline leping, saaks energiat veelgi parema hinnaga. Konks peitub aga selles, et leping on üheksakuuline ja eeldab igakuist ettemaksu.

Samuti tasub tähele panna, et kui elektri tarbimine on veelgi suurem kui Postimehe näites, siis võib ka Latvenergo pakkuda parimat fikseeritud hinda. Seda põhjusel, et Elektrumi kõikides pakkumistes on kuutasu. Mida suurem on tarbimine, seda soodsam seega üks kilovatt-tund tuleb.

Kuna Elektrumil on pakettides püsitasu, siis viitab see, et nad on pigem huvitatud suurema elektritarbimisega klientidest. Elektrumi pressiesindaja Priit Pruul kinnitas siiski, et nad on huvitatud igast kliendist. «Kogu elektrituru avanemise põhimõte on, et tarbijal oleks, mida valida. Kui kõik elektrimüüjad teeksid identseid pakkumisi, siis pole millegi vahel valida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles