Eesti asub telekomi ja IT indeksis riikide seas 24. kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingerida
Pingerida Foto: SCANPIX

ÜRO Rahvusvahelise Telekommunikatsiooniliidu (ITU) viie aasta telekomi- ja infotehnoloogia arenguindeksis asus Eesti eelmise aasta andmete põhjal Belgia järel ja Sloveenia ees 24. kohal.

Võrreldes 2010. aastaga kerkis Eesti telekomi- ja infotehnoloogia arengu edetabelis kaks kohta. Eesti kuulus ITU andmetel ka nende kümne riigi hulka, kelle puhul on indeksi väärtus aasta jooksul absoluutnumbrites kõige enam kasvanud. Indeksi kasvu juures mängis Eesti puhul ITU sõnul kõige enam rolli mobiilse lairibaühenduse leviku kasv ning arengud IT ja e-teenuste valdkonnas.

Leedu ja Läti asusid eelmise aasta andmete põhjal vastavalt 35. ja 36. positsioonil.

Telekomi- ja infotehnoloogia arenguindeksi alusel on riikide pingereas juhtivatel positsioonidel Lõuna-Korea, Rootsi, Taani, Island ja Soome. Edetabeli lõpuosas asusid Aafrika riigid.

ITU telekomi- ja infotehnoloogia arengu indeks võtab arvesse 11 erinevat tegurit, sealjuures telefonide, arvutite ja internetiühenduse olemasolu elaniku kohta, samuti kirjaoskuse taset riigis. Kokku võrdles ITU 155 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles