«Leidsin Eestist inimesi, kes polnud kunagi eksinud. Üllatav!»

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Lihavainen
Janne Lihavainen Foto: Mihkel Maripuu

«Kui tulin Eestisse, üllatas mind see, et inimesed seletavad, et nad pole midagi valesti teinud, pole eksinud,» rääkis Prisma Peremarketi juht Janne Lihavainen Pärnu Juhtimiskonverentsil. «Ma ei mõistnud seda eitamist.»

Varsti üllatus Lihavainen veelgi rohkem – selgus, et lisaks vigadele süüdlaste otsimisele neid siin ka karistati. «Kui karistatakse, hakkab inimene kartma ja teeb kõik, et karistust vältida,» rääkis Lihavainen. «See aga toob kaasa keskpärase tulemuse, sest inimesed unustavad keskenduda lahendusele ega julge anda seda, mida neil on pakkuda – kõik keskpärasusest eristuv on risk.»

Lihavaineni sõnul peavad juhid toetama inimesi ja leppima sellega, et inimlik viga ikka tekib. «Kliendile on vaja leida hea lahendus ja selleks peab meie töötaja tundma ennast olukorras vabalt ja julgema otsustada. Juhi roll on võtta inimestel maha hirm eksimise ees,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles